Wie zijn wij?

Koninklijke Harmonie St. Cecilia uit Kloosterzande is een harmonievereniging die sinds bijna 150 jaar (1865) in Kloosterzande en omstreken bijdraagt aan de vrolijkheid van de Zeeuws-Vlamingen. Overal waar de vereniging komt, is muziek te horen en wordt het gezellig. Onder vrienden zijn en genieten van het leven staan hoog in ons vaandel.

We zijn een van de weinig nog marcherende korpsen in Nederland en hebben mede daarom al menig Koninklijk feestje mogen opluisteren. In 2002 speelden we in de Amsterdam ArenA ter ere van het huwelijk van Maximà en Willem-Alexander en in 2013 waren we bij de opening van het nieuwe Rijksmuseum door (toen nog) koningin Beatrix. Voor meer feiten uit onze lange geschiedenis, kijk je bij onze berichten.

De vereniging telt in totaal 79 leden in de leeftijd van 9 tot 79 jaar. Op de Muziekschool zijn 23 leden actief.

Bespeelde instrumenten zijn:

• klarinet
  • fluit / piccolo
  • hobo (vacature)
  • altsaxofoon
  • trompet
  • cornet
  • tenorsaxofoon
  • hoorn
  • trombone
  • tuba
  • bariton
  • baritonsaxofoon
  • basklarinet
  • bes- en es-bas
  • slagwerk

En bij het marcheren loopt deze ook mee:

• vaandeldrager

Lijkt het je leuk om mee te doen in onze club? Bel dan gerust eens met onze secretaris of kom langs op een woensdagavond in Hotel De Linde.